TONE S.CAPEL, UN IL·LUSTRADOR MOLT "ESPACIAL"

Tone S. Capel revista infantil Namaka
Tone S. Capel al seu estudi

 

A la revista Namaka són molt importants els continguts, però també les il·lustracions! Ja fa unes setmanes vam començar a buscar il·lustradors que volguessin col·laborar amb nosaltres i la seva resposta ha estat entusiasta. Avui comencem a presentar-vos les mans, els ulls i els colors de Namaka! Ell és en Tone S. Capel.

 

Quan i com comences a interessar-te pel món de la il·lustració?

Des de sempre! A l’escola em passava l’estona dibuixant, a l’institut els meus llibres estaven plens de ninots i gargots i, fins i tot, vaig fer algun còmic underground. Vaig deixar de dibuixar durant la universitat, per allò que s’ha de “madurar”, però, tot i això, tenia els apunts decorats per totes bandes. De fet, amb perspectiva, crec que era qüestió de temps que acabés il·lustrant.

 

Per què t’interessa la il·lustració? Què té la il·lustració que no tinguin altres disciplines?

Suposo que perquè em permet crear allò que m’hagués agradat llegir quan era nen. Puc crear personatges, dibuixar un somriure a la cara de la gent i tinc l’excusa perfecta per veure dibuixos animats cada dia; per motius professionals, clar… També m’agraden altres disciplines artístiques, tot i que sóc el pitjor músic del món...

 

On trobes la inspiració?

La inspiració acostuma a aparèixer d’un llampec: una cançó, una frase en un llibre, una pel·li o, fins i tot, algú amb qui em creuo al carrer. Per cert, ja he parlat dels dibuixos animats, oi? No arriba de manera previsible, passa, l’anoto i la dibuixo.

 

Explica’ns quin és el teu procés creatiu? Com t’enfrontes a la pàgina en blanc?

Normalment no tinc por de la pàgina en blanc, més aviat al contrari, sempre se m’acudeixen més ximpleries de les que realment puc dibuixar! Faig un esbós ràpid i busco referències interessants per donar aquell toc especial que requereix el tema. Tot plegat sorgeix espontàniament, crec que si planifiques massa, es perd la frescor del moment.

Defineix les teves il·lustracions en tres paraules: Retro, coloristes i gamberres.

 

Un referent: David Bowie.

 

Un conte: Si n’he d’escollir un, La caputxeta vermella, però sempre que em deixin reescriure la part del pobre llop ferotge.

 

Un lloc on perdre’t i trobar-te: Mentre no hi hagi platja a Londres, em quedo amb Cap de Palos.

 

Un record de la infantesa: La meitat dels meus records infantils tenen a veure amb tenir el cap a sota de l’aigua, però recordo, com si fos ahir, anar a comprar tebeos de segona mà amb els meus pares.

 

Equip Namaka

Il·lustracions Tone S. Capel

Mira't la seva pàgina! 

 

Subscriu-te al nostre newsletter

* camps obligatoris

Escribir comentario

Comentarios: 0