SOBRE LES REVISTES INFANTILS DEL MERCAT

Llegint altres revistes. revista infantil Namaka

Per tirar endavant el projecte que emprenem ja hem fet alguns passos importants. Fa unes setmanes, juntament amb l’estudi de mercat, vam estudiar l’oferta de revistes per tal de definir ben bé què volíem per la nostra revista infantil Namaka. Vam poder classificar-la en tres grups.

 

En el primer grup, i el més nombrós, hi ha les revistes relacionades amb programes televisius, joguines de marques conegudes i estrenes de pel·lícules; són, per tant, revistes de tipus comercial. En la majoria de casos, per no dir en tots, el ganxo per a comprar aquestes revistes infantils és un regal pel nen/a. Els continguts són pobres i la lectura és fa difícil, ja que les pàgines estan molt atapeïdes de dibuixos i lletres i els colors són estridents i gens pensants per l’ull del nen.

 

Per una altra banda, trobem aquelles revistes per a nens que, lligades a grans grups editorials, fomenten la lectura i el coneixement en general. Són revistes d’una qualitat variable -n’hi ha de més bones i de més dolentes-, però sovint presenten la informació d’una manera bastant caòtica i poc ordenada i amb una estètica poc cuidada. Plantegen pocs interrogants als nens i nenes, perquè presenten la informació d’una manera molt mastegada i dirigida.

 

En últim lloc i per nosaltres les dues propostes més potents del mercat, tenim el Cavall fort i el Tatano. Evidentment són dues revistes catalanes molt consolidades, que se solen traspassar de generació en generació i amb un nombre de subscripcions elevat. Fomenten la lectura, transmeten coneixements, busquen la participació dels lectors/es, tenen un contingut lúdic… Com hem dit, són dues bones propostes, però hem vist que, a nivell de valors i d’estètica, segueixen una línia molt tradicional i poc innovadora.

Aire fresc revista infantil Namaka

 

I nosaltres? Doncs nosaltres, amb tota la humilitat i amb molta empenta, volem irrompre en aquest panorama amb una revista infantil original, que sigui divertida i que tingui un punt gamberro. Volem que els nostres nens i nenes lectors vagin una mica més enllà, que descobreixin el plaer de pensar per un mateix. Volem que siguin ells els encarregats d’acabar la revista, que la manipulin i la completin perquè així, a cada casa hi hagi una revista infantil Namaka diferent. Volem allunyar-nos de les propostes més comercials i tradicionals tot potenciant un disseny acurat i procurant estimular la imaginació i la creativitat dels nostres petits lectors.

 

Esperem aconseguir-ho… Endavant les atxes!

 

Equip Namaka

 Escribir comentario

Comentarios: 0