La Isabel, la nostra correctora personal!

L'equip Namaka no només està format per la Sara i l'Helena i els il·lustradors, també compta amb l'ajuda d'altres persones que estan disposades a donar-nos un cop de mà. Una d'aquestes persones és la Isabel, una apassionada de la literatura i els llibres, algú que ha convertit la seva passió en ofici. La Isabel es dedica a la correcció i és el nostre diccionari personal de dubtes gramaticals i lèxics. La seva és una professió i una col·laboració molt últil per nosaltres. Coneixeu-la una mica més!

 

Quan i com comences a interessar-te per l’àmbit de la correcció? 

Sempre he tingut clar que em volia dedicar a alguna cosa relacionada amb els llibres i la literatura, tot i que no sabia ben bé què acabaria fent. Després d’estudiar Humanitats, que em va omplir molt però que em deixava el futur massa obert, vaig decidir optar per una cosa més pràctica però que em permetria seguir en contacte amb els llibres: la correcció. I, de fet, era perfecte per mi; si hi penso, des de ben petita m’agradava fer dictats i buscar les paraules que no entenia al diccionari, així que la correcció unia la llengua i la literatura, les meves passions.

 

 Quina és la teva rutina de treball? 

Doncs em llevo, esmorzo i dono d’esmorzar als meus dos gats, el Fry i la Leela. I després, amb una tassa de cafè amb llet calent entre les mans, em poso a corregir. Treballo en una gran taula de fusta vella, envoltada de diccionaris, bolígrafs de diversos colors i un llapis i una goma d’esborrar, una llibreta i l’ordinador. Com que treballo des de casa em puc organitzar al meu aire, però en general treballo tot el matí fins l’hora de dinar, després m’hi torno a posar al cap d’un parell d’hores i treballo fins tard. 

 

Un referent literari d’algú que està en contacte permanent amb llibres: Buf, n’hi ha tants que se’m fa difícil de dir-ne un! Sóc molt fan de Vila-Matas, Paul Auster, Cortázar, Danielewski, però és que la llista és infinita: Tolstoi, Proust, Bolaño, Virginia Wolf, Piglia, Camus, Sartre, Casariego, Rodoreda, Gioconda Belli, Hesse... I me’n deixo taaants... Molts llibres (o autors) m’han marcat d’una manera o altra en certs moments; la meva biblioteca personal és molt gran ―i no deixa de créixer― i molt variada. 

 

Un conte: No sabria quin dir-vos. De petita m’agradaven molt els contes de Gianni Rodari, per les seves situacions tan quotidianes i alhora tan fantàstiques. També m’encantaven les pel·lícules de Disney; estava enamorada de la llibreria amb escala que tenia la Bella de La Bella y la Bestia. Ah, i no puc deixar de recomanar-vos que llegiu Los indómitos, una petita meravella que us atraparà. ;)

 

Un lloc on perdre’t i trobar-te: Formentera, el meu petit paradís. Si un dia puc, m’hi compraré una caseta vora el mar.

 

Un record d’infantesa: Llegint, llegint a tot hora, a Sant Salvador i a Castelldefels, a casa, a la piscina, a la platja, a la muntanya... De fet, recordo que em vaig fer sòcia de la biblioteca pública de Castelldefels, on passava gran part de l’estiu, per poder llegir tant com volgués; al final la bibliotecària ja em coneixia!

Equip  Namaka

Linkedin de la Isabel

Escribir comentario

Comentarios: 0