Com funciona un Verkami?

Fa uns dies us comentàvem que n’estàvem preparant una de grossa i així és! El proper objectiu que ens havíem marcat ja està en marxa: dilluns vam iniciar una campanya de crowdfunding o micromecenatge amb Verkami.

 

A alguns us sonarà aquesta paraula, però a d’altres potser no. Deixeu-nos explicar-vos què significa. Verkami és una plataforma digital que ofereix una alternativa per finançar projectes creatius com el nostre a partir d’aportacions econòmiques individuals. Per dir-ho d’una altra manera més didàctica, heu d’entendre un Verkami com si fos una sala d’exposicions. Artistes, creadors —nosaltres, per exemple— exposen i expliquen la seva proposta al públic a través d’una pàgina web. Els internautes hi entren i s’hi passegen i, si els agrada un projecte, poden aportar-hi diners.

 

Aquestes aportacions les fan els mecenes, persones que han conegut el projecte i que tenen l’oportunitat d’aconseguir una recompensa a canvi del seu recolzament econòmic. Les recompenses solen ser variades, algunes vegades són productes, d’altres experiències úniques o, fins i tot, la combinació de les opcions anteriors.

 

L’objectiu principal d’una campanya de Verkami és que els creadors, emprenedors, associacions... trobin una manera de finançar totalment o parcialment les seves idees i que ho facin gràcies a l’ajuda i la complicitat del seu públic i la seva comunitat.

 

Hi ha un altre aspecte important d’un Verkami: té una durada determinada, concretament, 40 dies. Els projectes tenen 40 dies per arribar a l’objectiu de finançament que s’han marcat i poden passar dues coses:

  • Que aconsegueixin l’objectiu de finançament. En aquest cas, la plataforma Verkami fa el cobrament de les aportacions dels mecenes i entrega els diners als creadors.
  • Que NO s’arribi a l’objectiu. Si és així, s’entén que el projecte no ha rebut els recolzaments necessaris per fer-lo viable i, per tant, no es fa el càrrec a la targeta dels mecenes i els creadors no reben els diners.

Des de la plataforma de Verkami resumeixen així el que us acabem d’explicar:

Crowdfunding, Verkami, Revista Namaka

I en aquest punt ens trobem nosaltres! Hem dissenyat una pàgina a la plataforma Verkami per donar a conèixer el nostre projecte; hi podreu veure el vídeo que corre per les xarxes! També hi presentem el nostre objectiu de finançament, les recompenses que rebreu els mecenes a canvi de les vostres aportacions i el calendari que tenim previst seguir.

 

Creieu-nos, no ha estat fàcil arribar fins aquí, però energia no ens en falta i volem que Namaka sigui una realitat una mica més real! Al juny publicarem la revista número 1 i aconseguirem que no només arribi a casa dels nostres mecenes, sinó també a més llibreries, botigues, quioscos i biblioteques!

 

Anima’t, dóna’ns un cop de mà amb el Verkami i aconsegueix la revista número 1 i altres sorpreses que hem preparat exclusivament per tu. I no, no passa res si no pots fer cap aportació o si no t’interessa fer-la; si ens ajudes a fer-ne difusió, ja estaràs fent molt més del que creus per Namaka.  Entre tots podem fer-ho possible!

Entra i decobreix tot el que hem preparat!

 

 

Equip Namaka

 

Escribir comentario

Comentarios: 0