Què llegim? 2.0

A Namaka ens passa una cosa: quan redactem els continguts de la secció Què llegim? ens costa fer només quatre o cinc recomanacions. I és que hi ha llibres que són divertidíssims, contes infantils plens de poesia, d’altres àlbums que ens enamoren amb les seves il·lustracions, contes que fan pensar als més petits (i també alguns de grans!)... I és clar, quasi bé sempre en tenim més dels que finalment podem incloure.

Què us sembla, us presentem alguns dels llibres i contes infantils que “han caigut” de la llista Què llegim? de les dues últimes Namakes? Poseu-vos crema, prepareu les hamaques i a llegir!!

TÍTOL: Panxa de balena

AUTOR: Antonio Jorge Gonçalves

EDITORIAL: Editorial Joventut  

 

És un d’aquells contes que atrapen només mirar-te’l: quines il·lustracions més boniques!! S’hi explica la història de la Sali que, un matí d’estiu, mentre els pares mandregen al llit, se’n va sola a la platja. Allà coneix el petit Blau que la convenç per emprendre un trepidant i sorprenent viatge cap a la terra on-MAI-NINGÚ-s’avorreix. Ganes d’aventures, imaginació, amistat, deixar-se sorprendre… aquests són els pilars sobre els que se sustenta el conte. No us el perdeu!

 

TÍTOL: Debajo de la tierra, debajo del agua

AUTORS: Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski

EDITORIAL: Ediciones Maeva 

 

D’acord, ho confessem: ens encanta la feina d'aquesta parella d'artistes, però és que els seus llibres són una passada!! Són l’unió perfecta entre coneixements i diversió, els nanos es poden passar hores i hores fullejant-los i sempre hi descobriran alguna cosa nova. Si a Atlas del mundo proposaven un passeig per les curiositats de la Terra i els seus països, en aquesta ocasió, ens conviden a descobrir el món de sota terra i de sota l’aigua. Un llibre super interessant i que, a més, es pot llegir del dret i del revés!  

TÍTOL: Podries 

AUTORA: Joana Raspall

IL·LUSTRADOR: Ignasi Blanch

EDITORIAL: Takatuka

 

Ens els últims mesos han aparegut uns quantes edicions de poemaris o poemes il·lustrats molt interessants i, sobretot, amb una edició molt cuidada. És el cas de Podries, un dels poemes més populars de Joana Raspall, que, tot plantejant què passaria si haguéssim nascut en un altre indret, convida a la reflexió de petits i grans. A més a més, la lectura d'aquest poema ofereix la possibilitat de debatre sobre les desigualtats del món on vivim amb la canalla. Un poema intens, breu, que trenca esquemes i que està magnificament il·lustrat a 4 colors.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0