Per què llegir revistes?

Llegir revistes infantils
Nen amb el cul dins d'una nevera de camping llegint Namaka.

Us heu fixat que els adults tenim un ventall enorme de revistes per escollir? Hi ha centenars de publicacions classificades segons els nostres interessos. Però, què passa amb els nens? Ells no tenen una oferta tan àmplia, a més, gran part de les revistes infantils estan lligades a productes comercials i televisius. Potser ja ha arribat el moment d’oferir-los revistes de qualitat i que, com els adults, puguin gaudir de publicacions fetes a la seva mida.

 

Com sabeu fomentar el plaer per la lectura és una tasca complicada. Gairebé sempre utilitzem llibres i àlbums il·lustrats i sovint ens oblidem d’un recurs molt interessant, les revistes. Nosaltres, no podia ser d’una altra manera, som autèntiques fanàtiques de les revistes i us volem oferir 5 raons per escollir-les i regalar-les (perquè sí, són un bon regal).

  • Les revistes són un estímul visual i creatiu. A Namaka, per exemple, treballem amb un disseny amable que aporta valor afegit als continguts i que els dona una doble lectura. Els nens, observadors de mena, en gaudiran i descobriran amb il·lusió els detalls que s’hi amaguen. Una revista es treballa, es llegeix, es deixa a un racó i es torna recuperar, es guixa…
  • Permeten ampliar els coneixements. Els continguts de les revistes es plantegen com a píndoles informatives que, si desperten la curiositat del nen, poden ser ampliades a través d’altres recursos com ara llibres, pel·lícules, cançons…
  • Les revistes es poden compartir amb la gent que ens envolta. Els pares, els amics i els germans gaudiran d’estones de lectura en companyia. Els germà gran llegirà el conte al germà petit; els pares descobriran alguna manualitat per fer en família i els avis s’ho passaran d’allò més bé escoltant les històries que els llegeixen els seus nets.
  • Són un producte col·leccionable. En el cas de Namaka, cada dos mesos comença una nova aventura plena de continguts i activitats que mantenen l’estil però que, alhora, aporten noves propostes. El nen podrà gaudir de la novetat d’una publicació que ja coneix i també la podrà col·leccionar.
  • Les revistes arriben a la bústia a nom del nen o dels germans! Per molts rebre una carta és una experiència que mai no han viscut i que els fa sentir únics. L’esperen en candeletes, corren cap a la bústia i l’obren amb emoció. Com veieu és tot un ritual!!
Foment de la creativitat
Nens creant un vestit molt refrescant.

Text: Namaka

Il·lustracions: Lirios Bou. Mira tot el que fa!

Escribir comentario

Comentarios: 0