Educar en valors a través del joc

Aquesta setmana, a l'entrevista que ens va fer el programa Tot és possible  de Rac 1, ens preguntaven què va suposar la campanya de Verkami pel nostre projecte. A banda d'aconseguir el finançament per tirar endavant la revista i de l'exposició pública de Namaka, el Verkami ens va permetre conèixer persones i iniciatives superinteressants podeu veure alguns d'aquests projectes amics al següent enllaç

 

Una d'aquestes persones és la Júlia Lucas amb qui, desprès d'uns quants correus, vam tenir una conversa molt amena. La Júlia desprèn molta energia i bon rotllo, té les idees clares i no li falta iniciativa. Amb ella ens uneixen vàries coses: les ganes d'emprendre projectes nous, la manera de veure el món, el gust per les coses ben fetes i, sobretot, el compromís d'oferir a les famílies i als petits de casa estones de diversió carregades de valors. Com en el nostre cas, el compromís de la Júlia està lligat a un projecte amb nom propi: El joc del Tòtems.

Joc dels Tòtems, educar, valors, revista namaka

Segur que us sentireu reflexats en la següent situació. Aneu a buscar els nens al cole i els pregunteu, què, com ha anat el dia?  Bé i, després, silenci; o, potser, amb una mica de sort, us expliquen què han fet. A la Júlia li passava el mateix, hi havia moments en què trobava a faltar una conversa una mica més profunda amb els seus fills, saber què pensaven, què sentien... Volia trobar alguna eina que li permetès transmetre'ls la importància de ser constants o prudents o solidaris amb situacions que es donaven a casa o a l'escola. I a més, volia que tot plegat es desenvolupés en un ambient relaxat, d'una manera fluïda. 

 

 

És així com, un bon dia, va idear una dinàmica perquè ella i la seva família poguessin xerrar sobre el que els passava, els inquietava o el que sentien. Aquesta dinàmica la va plantejar com un joc setmanal que, passat el temps, va ajudar als nanos a anar diferenciant emocions i anar aprenent a travès de valors positius. De la seva experiència sorgeix El joc del Tòtems, una eina educativa que ajuda a crear un espai de comunicació i expressió de les emocions i que entrena als més petits a identificar, millorar i definir  allò que els passa en cada moment.

 

 

Joc dels Tòtems, educar en valors, valors, revista namaka

 

Si voleu conèixer de més a prop el projecte de la Júlia, visiteu la pàgina  El joc dels Tòtems. N'estem segures que us agradarà el plantejament del joc i que molts de vosaltres el trobareu útil i tindreu ganes de provar-lo i jugar-hi.

 

 

No us el perdeu!! 

Escribir comentario

Comentarios: 0