Què llegim? 2.0

 

Sempre, sempre, sempre perdem contes i àlbums il·lustrats pel camí. No és que ens caiguin de la motxilla quan anem cap a casa o que de cop els surtin ales i marxin volant... No, no! Els que ens passa és que que quan escollim els títols que finalment inclourem a la secció Què llegim? de la revista n'acabem apartant uns quants. I no sabeu el greu que ens sap! Ara, per cada inconvenient hi ha sempre una solució i, en aquest cas, us deixem amb alguns dels llibres de literatura infantil i juvenil (LIJ) que ens hagués agradat publicar a la Namaka núm. 3

 

LIJ, literatura infantil, conte, escoles, revista infantil

TÍTOL: Frederick 

AUTOR: Leo Leonni

EDITORIAL: Kalandraka

 

Mentre els ratolins busquen menjar per l’hivern, en Frederick es dedica a recopilar rajos de sol, caçar paraules, col·leccionar vivències… Als seus amics no els agrada gaire i no entenen per què ho fa. Ara... Quan arriba el llarg hivern el Frederick els regala un munt d'històries i poemes i estones d'entreteniment. I és que, tan important és alimentar bé el cos com l'ànima i aquest ratolinet somniador això ho té molt clar! 

No us perdeu aquest conte! És un cant a les muses, a l'art en general i, en especial, a la literatura.  Tota una reivindicació d'un dels oficis més antics del món: el de narrar! 

 

LIJ, literatura infantil, conte, escoles, revista infantil

TÍTOL: Tots fem caca

AUTOR: Taro Gomi 

EDITORIAL: Blackie books

 

Els que ens coneixeu i heu llegit la Namaka 1, 2 i 3 sabreu que ens agrada parlar sense embuts de coses que als nens els fan molta gràcia: pets, rots, culs, caca... I, és clar, aquest conte ens té enamorades! És un clàssic —es va publicar al 1977 i se n'han venut un milió d'exemplars— i té un disseny impecable. Amb unes il·lustracions molt entenedores ens explica una cosa molt òbvia: tots els animals fem caca; i ho fa d'una manera molt amena i didàctica, però sense perdre l'humor i sense que la lectura resulti feixuga. Us ho prometem: us agradarà! 

LIJ, conte, Literatura infantil, escoles

TÍTOL: El ratolí i la muntanya

AUTOR: Antonio Gramsci

IL·LUSTRADORA: Laia Domènech

EDITORIAL: Milrazones

 

Aquest és un conte amb història. Antonio Gramsci és  un dels pensadors italians més fonamentals del segle XX. Mentre estava a la presó, va escriure una carta a la seva dona en la què hi incloïa aquest conte pels seus fills. El ratolí i la muntanya és un faula magnífica en què un ratolí que s'ha begut la llet de l'esmorzar d'un nen transforma el lloc i les gents d'on viu. No us en volem explicar gaires coses: llegiu-lo! Hi trobareu un pacifisme desbordant i tota una declaració sobre ecologia. Llegiu-lo!

Escribir comentario

Comentarios: 0