Per què llegir revistes?

Llegir revistes infantils
Nen amb el cul dins d'una nevera de camping llegint Namaka.

Us heu fixat que els adults tenim un ventall enorme de revistes per escollir? Hi ha centenars de publicacions classificades segons els nostres interessos. Però, què passa amb els nens? Ells no tenen una oferta tan àmplia, a més, gran part de les revistes infantils estan lligades a productes comercials i televisius. Potser ja ha arribat el moment d’oferir-los revistes de qualitat i que, com els adults, puguin gaudir de publicacions fetes a la seva mida.

 

Com sabeu fomentar el plaer per la lectura és una tasca complicada. Gairebé sempre utilitzem llibres i àlbums il·lustrats i sovint ens oblidem d’un recurs molt interessant, les revistes. Nosaltres, no podia ser d’una altra manera, som autèntiques fanàtiques de les revistes i us volem oferir 5 raons per escollir-les i regalar-les (perquè sí, són un bon regal).

  • Les revistes són un estímul visual i creatiu. A Namaka, per exemple, treballem amb un disseny amable que aporta valor afegit als continguts i que els dona una doble lectura. Els nens, observadors de mena, en gaudiran i descobriran amb il·lusió els detalls que s’hi amaguen. Una revista es treballa, es llegeix, es deixa a un racó i es torna recuperar, es guixa…
  • Permeten ampliar els coneixements. Els continguts de les revistes es plantegen com a píndoles informatives que, si desperten la curiositat del nen, poden ser ampliades a través d’altres recursos com ara llibres, pel·lícules, cançons…
  • Les revistes es poden compartir amb la gent que ens envolta. Els pares, els amics i els germans gaudiran d’estones de lectura en companyia. Els germà gran llegirà el conte al germà petit; els pares descobriran alguna manualitat per fer en família i els avis s’ho passaran d’allò més bé escoltant les històries que els llegeixen els seus nets.
  • Són un producte col·leccionable. En el cas de Namaka, cada dos mesos comença una nova aventura plena de continguts i activitats que mantenen l’estil però que, alhora, aporten noves propostes. El nen podrà gaudir de la novetat d’una publicació que ja coneix i també la podrà col·leccionar.
  • Les revistes arriben a la bústia a nom del nen o dels germans! Per molts rebre una carta és una experiència que mai no han viscut i que els fa sentir únics. L’esperen en candeletes, corren cap a la bústia i l’obren amb emoció. Com veieu és tot un ritual!!
Foment de la creativitat
Nens creant un vestit molt refrescant.

Text: Namaka

Il·lustracions: Lirios Bou. Mira tot el que fa!

0 comentarios

Què llegim? 2.0

A Namaka ens passa una cosa: quan redactem els continguts de la secció Què llegim? ens costa fer només quatre o cinc recomanacions. I és que hi ha llibres que són divertidíssims, contes infantils plens de poesia, d’altres àlbums que ens enamoren amb les seves il·lustracions, contes que fan pensar als més petits (i també alguns de grans!)... I és clar, quasi bé sempre en tenim més dels que finalment podem incloure.

Què us sembla, us presentem alguns dels llibres i contes infantils que “han caigut” de la llista Què llegim? de les dues últimes Namakes? Poseu-vos crema, prepareu les hamaques i a llegir!!

TÍTOL: Panxa de balena

AUTOR: Antonio Jorge Gonçalves

EDITORIAL: Editorial Joventut  

 

És un d’aquells contes que atrapen només mirar-te’l: quines il·lustracions més boniques!! S’hi explica la història de la Sali que, un matí d’estiu, mentre els pares mandregen al llit, se’n va sola a la platja. Allà coneix el petit Blau que la convenç per emprendre un trepidant i sorprenent viatge cap a la terra on-MAI-NINGÚ-s’avorreix. Ganes d’aventures, imaginació, amistat, deixar-se sorprendre… aquests són els pilars sobre els que se sustenta el conte. No us el perdeu!

 

TÍTOL: Debajo de la tierra, debajo del agua

AUTORS: Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski

EDITORIAL: Ediciones Maeva 

 

D’acord, ho confessem: ens encanta la feina d'aquesta parella d'artistes, però és que els seus llibres són una passada!! Són l’unió perfecta entre coneixements i diversió, els nanos es poden passar hores i hores fullejant-los i sempre hi descobriran alguna cosa nova. Si a Atlas del mundo proposaven un passeig per les curiositats de la Terra i els seus països, en aquesta ocasió, ens conviden a descobrir el món de sota terra i de sota l’aigua. Un llibre super interessant i que, a més, es pot llegir del dret i del revés!  

TÍTOL: Podries 

AUTORA: Joana Raspall

IL·LUSTRADOR: Ignasi Blanch

EDITORIAL: Takatuka

 

Ens els últims mesos han aparegut uns quantes edicions de poemaris o poemes il·lustrats molt interessants i, sobretot, amb una edició molt cuidada. És el cas de Podries, un dels poemes més populars de Joana Raspall, que, tot plantejant què passaria si haguéssim nascut en un altre indret, convida a la reflexió de petits i grans. A més a més, la lectura d'aquest poema ofereix la possibilitat de debatre sobre les desigualtats del món on vivim amb la canalla. Un poema intens, breu, que trenca esquemes i que està magnificament il·lustrat a 4 colors.

 

0 comentarios