Què llegim? 2.0

 

Sempre, sempre, sempre perdem contes i àlbums il·lustrats pel camí. No és que ens caiguin de la motxilla quan anem cap a casa o que de cop els surtin ales i marxin volant... No, no! Els que ens passa és que que quan escollim els títols que finalment inclourem a la secció Què llegim? de la revista n'acabem apartant uns quants. I no sabeu el greu que ens sap! Ara, per cada inconvenient hi ha sempre una solució i, en aquest cas, us deixem amb alguns dels llibres de literatura infantil i juvenil (LIJ) que ens hagués agradat publicar a la Namaka núm. 3

 

LIJ, literatura infantil, conte, escoles, revista infantil

TÍTOL: Frederick 

AUTOR: Leo Leonni

EDITORIAL: Kalandraka

 

Mentre els ratolins busquen menjar per l’hivern, en Frederick es dedica a recopilar rajos de sol, caçar paraules, col·leccionar vivències… Als seus amics no els agrada gaire i no entenen per què ho fa. Ara... Quan arriba el llarg hivern el Frederick els regala un munt d'històries i poemes i estones d'entreteniment. I és que, tan important és alimentar bé el cos com l'ànima i aquest ratolinet somniador això ho té molt clar! 

No us perdeu aquest conte! És un cant a les muses, a l'art en general i, en especial, a la literatura.  Tota una reivindicació d'un dels oficis més antics del món: el de narrar! 

 

LIJ, literatura infantil, conte, escoles, revista infantil

TÍTOL: Tots fem caca

AUTOR: Taro Gomi 

EDITORIAL: Blackie books

 

Els que ens coneixeu i heu llegit la Namaka 1, 2 i 3 sabreu que ens agrada parlar sense embuts de coses que als nens els fan molta gràcia: pets, rots, culs, caca... I, és clar, aquest conte ens té enamorades! És un clàssic —es va publicar al 1977 i se n'han venut un milió d'exemplars— i té un disseny impecable. Amb unes il·lustracions molt entenedores ens explica una cosa molt òbvia: tots els animals fem caca; i ho fa d'una manera molt amena i didàctica, però sense perdre l'humor i sense que la lectura resulti feixuga. Us ho prometem: us agradarà! 

Leer más 0 comentarios

Sobre la Namaka núm. 3

Darrere de cada número de Namaka hi ha moltes hores de feina. Tot comença per escollir el tema sobre el qual anirà la revista. A partir d'aquell moment, fem una pluja d'idees, les explorem, les pulim, les descartem i quan ja tenen un mica més de forma pensem quin dels nostres col·laboradors pot quadrar millor amb cada una de les seccions. Fem l'encàrrec, esperem l'esbòs amb moltíssima il·lusió i, a poc a poc, la revista va prenent forma i colors. L'Edurne, la nostra dissenyadora, enganxa les nostres idees a la primera i sap com treure'ls-hi suc de la millor manera! 

 

La Namaka núm. 3 la vam gestar així i no fa ni una setmana que ens arribava d'impremta. Vam omplir l'oficina amb un mescla d'olor de cartró, paper i tinta i vam preparar els enviaments pels nostres subscriptors i per les llibreries i botigues namakianes. Aquesta vegada tot ha anat molt ràpid i divendres vam haver de córrer una mica per enllestir el vídeo i llençar-lo a les xarxes. 

 

Què? Que encara no l'heu vist? No us el perdeu!! És la millor manera de resumir tot el que trobareu a la Namaka núm. 3, una revista molt gastronòmica, carregada de contes, passatemps i propostes moooolt divertides! 

 

0 comentarios